Lär dig att rida- eller bli bättre på det!

Att åka på ridläger är en alldeles speciell upplevelse som du bör unna dig själv, även om du bara är det minsta intresserad av hästar oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen. Vi garanterar dig en upplevelse för livet!

Ridläger

Du får sju dagars ridning tillsammans med andra ridintresserade under ledning av duktiga ridinstruktörer. Ett ridläger är inklusive helpension och du vistas i helt unika naturomgivningar, där du också har tid till rekreativa aktiviteter och även samvaro med vänner, som inte deltar på ridlägret.

Personalen anordnar olika kvällsaktiviteter och någon kväll blir det grillning och bastubad.

Vi har ett ridhus (62 x 24,meter), fyra utomhusridbanor, en exercisbana för hoppning och en hoppstig med terränghinder på ca 50- 60 cm. Det finns många kilometers ridstigar i skogar och över ängsmark runt omkring gården. Våra ridinstruktörer undervisar i både dressyr, hoppning; och under ridveckan så du får bada med hästen, rida flera turer ute i våran natursköna skog.

Egen häst hela veckan

Kursen avslutas med uppvisning på exercisbanan samt ett kadriljprogram som eleverna har fått träna på under veckan. Ryttare på alla nivåer och från 9 år och uppåt kan delta. Yngre ryttare är också välkomna i förälders sällskap. Kom ensam, med kompisar eller med din familj.

Vi sörjer för att du får undervisning tillsammans med andra på samma nivå som dig och du tilldelas en häst som passar dig och om du får rida på, sköta om och umgås med under hela ridlägerveckan,  under ledning av din ridinstruktör.

Helpension

Det är undervisning både på för och eftermiddag och du rider ca 4-5 timmar om dagen. Resten av tiden kan du bara ta det lugnt uppe på gården, eller gå ner till vår fina badsjö Stensjön där det finns en liten strand och ett hopptorn. Inkvartering sker i flygelbyggnaderna Mamsellen och Kavaljeren och vistelsen är inklusive alla måltider: frukost, lunch, middag och kvällsmacka. Vår husmor lagar god svensk husmanskost som serveras i huvudbyggnaden.

 

Kalender för ridläger 2018

Telefon 0734-163135

 

Intensiv Ridupplevelse

  • Egen häst hela veckan
  • Ridinstruktörer
  • Ridhus, paddock, gräsbanor
  • Undervisning  i dressyr, hoppning, terrängridning, samt bada med hästen
  • 2 ridpass per dag
  • God stämning, naturupplevelser och avslappning