Turridning

På Öknehult står Hästen i centrum. Om sommaren har vi ca 50 ridhästar, allt från b-ponnyer till halvblodshästar. Under vinterhalvåret är de flesta hästarna uthyrda till ridskolor och privatpersoner, om sommaren är alla tillbaka på gården. Här strövar de runt i stora hagar och kan bokas för turridning och ridlektioner.

Vi har ett ridhus (62 x 24, meter), fyra utomhusridbanor, en exercisbana för hoppning och en hoppstig med terränghinder på ca 50- 60 cm. Det finns många kilometers ridstigar i skogar och över ängsmark runt omkring gården.

Du kan rida privat eller grupp lektioner, turridning eller deltaga i en av våra 5 uppskattade ridlägerskurser under sommaren. Både barn, ungdomar och vuxna kan anmäla sig till dessa kurser.

Läs mera om ridlägerher.

"Gör det själv" - Ridning

Är du en erfaren ryttare kan du boka turridningen som "Gör det själv"

Det vill säga att du själv är med och hämtar hästen och sadlar. Efter ridturen sadlar du av och sköter om  hästen efteråt.

I gengäld kan du rida fritt i omgivningarna utan guide och du får ett billigare pris per timma. "Gör det själv" ridning kan bokas per timme, halv- eller heldag.

Komfort ridning

Har du ingen eller liten erfarenhet eller om du vill ha en ridupplevelse utan att du själv gör det praktiska runt omkring ridningen, kan du beställa komfort ridning.

Då står vi för att det står en häst sadlad och klar till dig vid avtalad tid och vi tar hand om häst, avsadling mm efter ridpasset.

Du kan rida turridning utan guide om du är en erfaren ryttare(vi rekommenderar att man rider ut minst 3 st).

Kom ihåg att beställa guide om du önskar det "komfort  ridning" bokas per timme, halv- eller heldag, vill du vara säker på att vi har en guide och en häst ridklar till dig bör du boka det 24 timmar i förväg.