Bra campingplatser du kan campa på i Sverige

Runt om i Sverige finns det många bra ställen att campa på. Då så kallade campingplatser, resorts och så vidare. Det är inte fel att ibland ställa av husbilen eller husvagnen på en campingplats där allt finns. Många gånger har de ju en hel del aktiviteter och annat att erbjuda med. Om du ändå har det lite trist då du är på camping så finns ju alltid casino i mobilen, som Jackpotcity, läs mer här. Att campa betyder inte att man måste tälta, eller ha med husvagn eller husbil heller. Många platser erbjuder även stugor att hyra och en del glamping, då det är camping i lite lyxigare tält. 

Orsa Camping, Dalarna

Denna camping ligger vid Orsasjön på promenadavstånd från tätorten och har finns förutom vanliga campingstugor också strandstugor, självhushållsstugor och villavagnar att hyra. De har även ett poolområde med erbjuder tre pooler och två vattenrutschbanor. Sedan finns det i närheten en strand med långgrunt vatten. Campingen erbjuder även två restauranger, bowlinghall, glassbar och matbutik.

Ursand Resort & Camping, Västergötland

Detta är Bert Karlssons campingplats vid Vänerns strand och här finns bland annat Berts Lekland med hoppkuddar, luftborgar, studsmattor och bollplaner, ett klätterland, trampbilar bilar och ett mini-zoo med alpackor, getter och andra barnvänliga djur. Det erbjuds även ett äventyrsbad med en saltvattenspool samt vattenrutschbanor. På campingen hittar du även ett minispa med både bastu och bubbelpool. I restaurangen kam man välja mellan att sitta i en vikingasal, på den inglasade terrassen under tak eller uteserveringen utsikt över Vänern.

Gustavsvik Camping, Närke

Gustavsvik är Sveriges största äventyrsbad och populärt för barnfamiljer, med det stora äventyrsbadet "Lost City" och Sveriges längsta vattenrutschbanor. Här finns även aktiviteter för äldre besökare. Varför inte gå en runda på den närliggande golfbanan och varva ner i relaxavdelningen efteråt?

Böda Sand, Öland

På Böda Sand finns det en vit, finkornig sand och långgrunt vatten och det är även Sveriges längsta strand. Böda är en av Sveriges mest populära campingar och här finns det mesta. Affärer, after beach, nöjesshower och aktiviteter för barn.

Pite Havsbad, Norrbotten

Campingen ligger vid den den kilometerlånga sandstranden som kallas Sveriges riviera. Här finns också flera restauranger, tivoli och äventyrsbad. Platsen ligger bara 10 mil från polcirkeln, vilket ger ett magiskt ljus under sommarkvällarna. Här skiner solen 23 timmar per dygn i juli.

Kneippbyn Resort, Gotland

Att Kneippbyn är en resort innebär att all upptänklig service finns på området. Campingen ligger en liten bit utanför Visby och på området finns och ett stort sommarland där barnen bland annat kan hälsa på i Pippis Villa Villekulla. Det finns även äventyrsgolf att spela. Förutom tomterna och stugorna kan besökarna bo på hotell eller i en så kallad villavagn.

Apelviken, Halland

På Apelviken har bad och friluftsliv varit etablerat sedan Svartekällan lanserades som hälsobrunn 1811. Apelviken ligger 1,5 kilometer söder om Varberg. Sedan är det nära Ullared och Gekås med om du vill passa på att shoppa!

Hafsten Resort, Bohuslän

Hafsten Resort ligger strax väster om Uddevalla och är en av Västkustens populäraste campingplatser. Här finns bland annat ett terrasserat campingområde med 50–200 meter till barnvänlig sandstrand. De erbjuder även ett poolområde med fyra pooler och en 86 meter lång vattenrutschbana. Utöver det så har de även ett mini-spa med bubbelpool, bastu och relax, äventyrsgolf, tennis, trubadurkvällar, motorbåt, trampbåt, kanotuthyrning, 900 meter lång zipline och klättervägg och vandringspaket.

19 Mar 2021